Vols conèixer l’origen de Halloween?

El que avui coneixem com la Nit de Bruixes o Halloween es celebra des de fa més de 3000 anys pels Celtes, un poble guerrer que habitava a diferents zones d’Irlanda, Anglaterra, Escòcia i França.

Precisament el 31 d’octubre, els Celtes celebraven el cap d’any amb el Samhain, una festa pagana. Amb la immigració europea als Estats Units, principalment la dels irlandesos catòlics el 1846, va arribar la tradició de Halloween al continent americà.

Quan es parla de Halloween o Dia de les Bruixes es pensa en disfresses, maquillatge, festa, dolços i nens; però la tradició indica que la seva celebració no sempre va ser festiva i alegre, i que els ritus que es practicaven durant la nit tenien un caràcter purificador i religiós.

El que està clar que avui en dia Halloween, que coincideix amb la nostre castanyada , es celebra arreu del món i ja queda molt lluny de festes paganes… així que tots a passar-ho d’allò més bé i recordeu de menjar moltes castanyes!

CastaWeen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s