L’origen de la tapa

Segurament, alguns de vosaltres us haureu preguntat alguna vegada d’on provenen ho eren en els seus orígens.

Ara que molts de nosaltres ja estem de cap de setmana és hora de conèixer l’origen de la “tapa”. O és que mai us heu menjat cap?

Dontapascs sembla ser que hi ha diverses llegendes que parlen sobre qui va instaurar la cultura de la tapa, el fet d’anar de tapes i/o els pintxos tan famosos al País Basc. Una de les històries més conegudes és la que explica que a Alfons X li van recomanar prendre unes dosis de vi per a combatre la seva malaltia, i per tal de no emborratxar-se les acompanyava de petits plats de menjar. Tant li va agradar la idea que va demanar que al mesons de la regió també se servís aquesta petita tapa per tal de que menys gent s’emborratxés.

No obstant, també es diu que el fet “d’anar de tapes” tal i com el coneixem actualment és més una tradició que va començar després de la Guerra Civil Espanyola com un acte més social. Anar de tapes es relaciona amb l’amistat, riure, llargues converses… així que ja sabeu: és divendres, temps de desconnectar i de gaudir de la riquesa de la nostra cultura canya-tapa.

A El Pande en tenim les nostres. Vine a tastar-les!

Bon cap de setmana!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s